Sugarpaste
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
1 1/4dl vit sirap
1 tsk glykos
1 msk glycerol
2 msk kokosfett
14-17 dl florsocker
- Blanda gelatinet i det kalla vattnet. Låt det stå tills det tjocknat.
- Ställ blandningen över vattenbad och hetta upp tills allt löst sig.
- Häll i den vita sirapen, glykos och glycerol. Blanda ordentligt.
- Rör i kokosfett och ta bort fatet från vattenbadet precis innan kokosfettet har smält.
- Låt blandningen svalna till finger kallt.
- Häll 7 dl florsocker i en bunke och gör en grop i mitten.
- Häll i blandningen i gropen och blanda ner florsockret allt eftersom. Blanda i resten av florsockret tills det inte längre är kladdigt.
- Fortsätt blanda tills sugerpasten inte fastnar på fingrarna och är len och följsam.
Glykos och glycerol kan du köpa på apoteket. Flytande glykos kan du även köpa i vissa mataffärer.
Om sugarpasten är för mjuk blandar du i mer florsocker. Om den är för hård tillsätter du mer vatten.
Sugarpaste förvarar jag i plastfolie i en påse i en burk med lock.
när du ska använda sugerpasten arbetar du upp den smidig igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar