lördag 12 juni 2010

Sugarpaste

Jag har testat både hemmagjord och köpt sugarpaste och tycker att den hemmagjorda var klart bäst och enklast att arbeta med. Så här kommer receptet..

Sugarpaste
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
1 1/4dl vit sirap
1 tsk glykos
1 msk glycerol
2 msk kokosfett
14-17 dl florsocker
  1. Blanda gelatinet i det kalla vattnet. Låt det stå tills det tjocknat.
  2. Ställ blandningen över vattenbad och hetta upp tills allt löst sig.
  3. Häll i den vita sirapen, glykos och glycerol. Blanda ordentligt.
  4. Rör i kokosfett och ta bort fatet från vattenbadet precis innan kokosfettet har smält.
  5. Låt blandningen svalna till finger kallt.
  6. Häll 7 dl florsocker i en bunke och gör en grop i mitten.
  7. Häll i blandningen i gropen och blanda ner florsockret allt eftersom. Blanda i resten av florsockret tills det inte längre är kladdigt.
  8. Fortsätt blanda tills sugerpasten inte fastnar på fingrarna och är len och följsam.

Glykos och glycerol kan du köpa på apoteket. Flytande glykos kan du även köpa i vissa mataffärer.

Om sugarpasten är för mjuk blandar du i mer florsocker. Om den är för hård tillsätter du mer vatten.

Sugarpaste förvarar jag i plastfolie i en påse i en burk med lock.

när du ska använda sugerpasten arbetar du upp den smidig igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar